Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kyckling och svamp i marsalasås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Vin och lite smör i såsen lyfter smakerna.

Ingredienser

Instruktioner

1.Sätt ugnen på 175 grader. Krydda filéerna med salt och peppar. Hetta upp 1 msk olivolja i en stekpanna och bryn filéerna runtom tills de fått färg. Efterstek dem i mitten av ugnen till en innertemperatur av 68 grader ca 15 minuter. 2. Skala och halvera scharlottenlökarna. stek dem i rsten av oljan samt smör på medelgod värme ca 3 minuter tills löken är gyllenfärgad. 3. Blanda ner bacon, champinjoner och vitlök och öka samtidigt värmen. Stek ytterligare 2 minuter tills baconbitarna blivit krispiga och champinjonerna mjuka. 4. Pudra över mjöl, rör och tillsätt marsalavin, vatten, kycklingfond och senap. Låt koka under omrörning ca 3 minuter 5. Rör ner smör och lägg i de stekta kycklingfilerna. Låt alltsammans bli varmt. Smaka eventuellt av med salt och peppar, servera med pressad potatis och garnera med färsk timjan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.