Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mitt goda lingonbröd.

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Ett nyttigt och jättegott bröd.

Ingredienser

Instruktioner

Blanda vatten, rågkross, vetekli och linfrön i en kastrull. Koka samman till en tjock gröt, ca 5-7 min. Låt gröten svalna till rumstemp. Smula jästen i en bunke. Tillsätt den ljumma gröten, vatten, olja, lingonsylt och salt. Blandningen ska vara fingervarm. Rör tills jästen löst sig. Tillsätt vetemjölet, men spara lite till utbakningen. Arbeta sedan degen kraftigt med degkrokar. Låt den jäsa under bakduk 30-40 min. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt. Dela den i två delar och baka ut till två avlånga limpor. Smörj och mjöla två 1 ½ liters avlånga brödformar och lägg i limporna. Låt jäsa under bakduk till dubbel storlek ca 30 min Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader ca 40 min

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.