Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Potatisfyllekaka - glutenfri

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Annorlunda

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skålla och skala sötmandeln. Torka och mal den sedan i mandelkvarn.
  3. Smörj en form, 26 cm i diameter, med löstagbar kant.
  4. Vispa smör och socker pösigt. Vispa ned en gula i taget. Rör ned mandel och potatis.
  5. Smaksätt med ett par droppar bittermandelolja.
  6. Vispa äggvitorna till hårt skum. Blanda ned 2/3 i smeten. Vänd ned resten.
  7. Häll och bred ut smeten i formen. Grädda på nedersta falsen 20-25 min. Låt svalna.
  8. Rosta pinjenötterna lätt i en torr stekpanna. Passa noga, låt svalna.
  9. Hacka och blanda pinjenötterna och chokladen. Skeda päronkonjak över kakan.
  10. - Hit kan förberedas -
  11. Sätt ugnen på grill.
  12. Fördela nöt- och chokladblandningen över kakan. Sätt in under grillen men inte för högt upp. Passa noga, det bränns lätt. När chokladen smält och börjat få färg är den färdig. Det tar 2-3 min.
  13. Låt svalna. Pudra florsocker över och skär i bitar med vass kniv.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.