Detta är en annorlunda risrätt som du snabbt svänger ihop i woken. Med sherry, soja och ingefära får rätten en pikant och god smak.
Instruktioner
- Skölj riset grundligt under rinnande vatten. Koka upp 4 dl vatten med 1 tsk salt i en kastrull, lägg i riset och koka i ca 25 minuter, eller enligt paketets anvisningar.
- Skölj kycklingbrösten, torka av och skär dem diagonalt i tunna skivor. Häll över sojan och ställ det i kylen.
- Ansa champinjonerna och skär dem i skivor. Ta bort stjälk och kärnor från paprikan och skär den i bitar. Skölj löken och skär den i skivor. Skär chilin i tunna strimlor.
- Ta upp kycklingstrimlorna ur marinaden och låt dem rinna av. Spara sojan. Hetta upp hälften av oljan i en wokpanna och bryn köttet 5 minuter. Ta upp köttet och håll det varmt.
- Hetta upp resten av oljan på stark värme. Lägg i grönsakerna och chilin och låt det brynas i 3 minuter under omrörning. Tillsätt ingefära, sherry och soja. Lägg ner ris och kyckling i woken, salta och peppra och värm upp alltsammans under omrörning. Servera genast.
Publicerat den
13 april 2008
Liknande recept
Skriv kommentar