Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Detta är en annorlunda risrätt som du snabbt svänger ihop i woken. Med sherry, soja och ingefära får rätten en pikant och god smak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj riset grundligt under rinnande vatten. Koka upp 4 dl vatten med 1 tsk salt i en kastrull, lägg i riset och koka i ca 25 minuter, eller enligt paketets anvisningar.
  2. Skölj kycklingbrösten, torka av och skär dem diagonalt i tunna skivor. Häll över sojan och ställ det i kylen.
  3. Ansa champinjonerna och skär dem i skivor. Ta bort stjälk och kärnor från paprikan och skär den i bitar. Skölj löken och skär den i skivor. Skär chilin i tunna strimlor.
  4. Ta upp kycklingstrimlorna ur marinaden och låt dem rinna av. Spara sojan. Hetta upp hälften av oljan i en wokpanna och bryn köttet 5 minuter. Ta upp köttet och håll det varmt.
  5. Hetta upp resten av oljan på stark värme. Lägg i grönsakerna och chilin och låt det brynas i 3 minuter under omrörning. Tillsätt ingefära, sherry och soja. Lägg ner ris och kyckling i woken, salta och peppra och värm upp alltsammans under omrörning. Servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.