Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sås till entrecote

Entrecote är mångas favoritkött att grilla på sommaren. Och det är inte särskilt konstigt med tanke på hur väl den lämpar sig att lägga på grillen med sin marmorerade karaktär. Med rätt tillbehör och sås är entrecote en nästintill oslagbar rätt. Om man önskar en varm sås till entrecote går nästan Inget upp mot en klick hemslagen bearnaise. Men självklart finns andra såser att välja bland på Matklubben.se. En skysås till din entrecote kan vara minst lika god och passar särskilt bra om det ska serveras potatisgratäng till. Det finns även en hel drös med asiatiska rätter där entrecote spelar en viktig roll och då passar till exempel en kall sås med japansk soja, ingefära och chili som hand i handske.


BBQ-sås: Kör alltsammans i en mixer till det blir en slät sås. Spett: Skär bort fettkanter och senor från köttet. Skär ”fingerstora” bitar och trä på spetten, som har fått ligga i vatten innan....

4

Lätt kalventrecôte, rött vin, lagerblad, lök, morot och selleri i en grund form av glas eller porslin och blanda väl. Täck över med plastfolie och marinera i kylen över natten. Vänd då och då. Ta u...

4

Skär ned grovt fett till ett par millimeter runt köttet. Krydda med salt och peppar och lägg köttet på ett galler i en långpanna. Stick in en stektermometer i köttet. Stek i 150° värme i ugnen. Späd m...

4

Getostpolenta: Koka upp vatten, buljongtärning och polentagryn. Koka på svag värme i 6-8 minuter under omrörning. Blanda ner smulad getost, och rör tills osten smält. Rör ner tomater, oliver, basilik...

1 h
4

Koka rädisorna eller annan sommarprimör med salt precis som man gör med potatis. Känn med stick när dom är lagom mjuka. Grilla majsen och dela varje kolv i fyra bitar. Krossa rosépepparkornen...

4

Gnid in köttet med maizena och vitlök. Bryn matfettet i en stekpanna och stek köttet 2 - 3 minuter på varje sida (för rött kött) och 5 - 6 minuter (för genomstekt). Ta upp köttet och håll det varmt un...

30 min
4

Lägg de skalade vitlöksklyftorna, pepparkornen, timjan och örtpeppar i en mortel. Stöt till en smet. Tillsätt olja för en lite smidigare smet. Gnid in köttet runt om med smeten (ej på yttersidorna). O...


Blanda ihop alla ingredienser till såsen och ställ kallt till servering. Skala och riv rotfrukterna och potatisen grovt. Blanda med äggula och grovt riven mozzarella, salta och peppra. Blanda rucco...

4

Skala och skiva potatisen tunt. Ungefär som till en gratäng. Skiva vitlöken fint. Stek dem gyllenbruna i matfett tillsammans med vitlöken eller pudra över vitlökspulvret. Har man tillgång till micro b...

30 min
4

Låt köttet ligga framme en stund. Det mår bra att tempereras. Krydda med nymalen svartpeppar. Hetta upp en stor stekpanna, bryn smöret. Stek köttet 2 minuter på varje sida, något längre tid om de...

4

Hetta upp olivoljan i en stor stekpanna. Krydda köttet med hälften av saltet och pepparn. Lägg biffarna i stekpannan och stek efter smak 2-4 minuter på varje sida. Ta upp biffarna ur stekpannan. Täck...

4

Salta och peppra köttet. Stek entrecoten i matfett, gärna i traktörpanna eller i stekpanna med hög kant. Häll över ostsås och grädde. Låt köttet sjuda 1-2 minuter i såsen. Klipp i gräslök och smaka av...

20 min
4

Blanda rapsolja, rödvinsvinäger och finhackad timjan. Vänd köttet i blandningen och ställ det i rumstemperatur 30 minuter. Skala och riv vitlöksklyftorna i en kastrull. Tillsätt grönpeppar, rödvin,...

4

Rör honungen mjuk, tillsätt senapspulvret, salt och lätt krossat senapsfrö. Tillsätt grädden lite i taget och rör ordentligt tills såsen är lagom krämig. Rör till sist i klippt gräslök. Serveras ti...

4

Stek entrecôtebitarna i margarinet tills de fått lagom färg och krydda, gör iordning kryddsmöret genom att pressa el grovhacka vitlök el kryddgrönt och röra ner det i smöret och rulla det i smörpapper...

4

Tänd grillen så den hinner få fin glöd. Ta köttet ur kylen så det inte är kallt när det ska grillas. Tillbehör: Skär bakpotatisarna i klyftor och koka dem ca 10 min i lättsaltat vatten. Låt dem r...

4

Dipp: Rör ihop yoghurt och crème fraiche. Smaka av med salt och wasabipasta till önskad styrka. Låt stå och dra svalt, gärna 30 minuter. Glaze: Häll alla ingredienser i en burk. Sätt på locket och...

4

Gnid in köttet i olja, 1 tsk salt och 1 krm svartpeppar. Grilla köttet och körsbärstomaterna på sin kvist 2-3 minuter per sida. Hacka basilika och blanda med tapenade. Pressa ner vitlök. Serv...

4

Lägg biffarna i en form av glas eller porslin. Tillsätt olivolja, citronskal, apelsinsaft, rosmarin och peppar. Blanda och vänd så att biffarna täcks. Täck över och kyl över natten, vänd då och då....

4

Bulta köttet lätt med handen. Bryn smöret och stek köttet 1-2 min. på var sida. Krydda med salt och peppar. Lägg upp köttet på ett smort ugnssäkert fat. Vispa grädden och blanda den med ost i bitar...

4

Bearnaisesåsen: Smält (skira) smöret på svag värme till ca 40°. Blanda lök, krossad peppar, dragon och vinäger + 2 msk vatten i en rostfri kastrull och koka ihop tills all vätska kokat in i löken o...

5

Putsa ev köttet. Skala och lägg vitlöksklyftorna i en mortel. Tillsätt pepparkorn, timjan och rosmarin. Stöt till en smet. Bred smeten på och runt om köttet. Stick i en köttermometer i köttet, s...


Bryn fettet väl och stek biffarna 1-3 minuter på varje sida. Krydda och lägg över köttet på ett gratängfat. Vispa ur stekpannan med ett par msk hett vatten och häll skyn vid sidan om biffarna. V...

6
2

Skär köttet i små bitar. Blanda yoghurt, teriyakisås och vitlök. Lägg i köttet och marinera över natten eller minst 4 timmar. Blötlägg träspetten ca 15 min. Trä upp köttet och strö över sesamfrö. Gril...

8-10
2

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.