Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glutenfria toscakakor

 
  • Serverar: 14 portioner
Skriv ut

Kakan går att göra i en stor form också. PO-fiber - potatisfiber. Framställs av potatis och innehåller 70 g fiber per 100 g. Höjer fiberhalten i maten och ger saftigare livsmedel.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Börja med toscaglasyren. Skålla och skala mandeln, grovhacka hälften och skär resten i halvor. Rosta nötkärnorna i en het torr stekpanna, lägg dem i en handduk och gnugga bort skalen.
  3. Smält matfettet i en kastrull, tillsätt socker, mjöl, sirap och grädde. Låt smeten koka upp, tillsätt mandel och nötter. Ställ åt sidan.
  4. Rör matfett och socker poröst, tillsätt ägg och mjölk under omrörning. Blanda mjölblandning, PO-fiber, vaniljsocker och bakpulver, rör ner alltsammans i smeten.
  5. Smörj små formar, typ tartelettformar, ca 9 cm i diameter, med matfett. Beströ dem med glutenfritt ströbröd, fördela smeten i formarna.
  6. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 minuter. Ta ut formarna ur ugnen. Höj ugnstemperaturen till 250 grader.
  7. Fördela toscaglasyren på kakorna, grädda mitt i ugnen 5-7 minuter, tills ytan fått fin gyllenbrun färgton.
  8. Låt kakorna svalna något innan de lossas ur formarna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.