Dessa lättgjorda kakor består av mördegsbotten täckt med valnötssmet.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200°.
Blanda mjöl och socker i en skål. Skär matfettet i bitar, smula sönder matfettet i mjölblandningen med fingertopparna till en grynig massa eller kör i matberedare.
Ta upp den på bakbordet och arbeta snabbt ihop till en deg.
- Tryck med handen ut degen på bakplåtspapper i en liten långpanna, 20x30 cm eller på plåt.
Grädda kakan mitt i ugnen tills degen stelnat och börjat få färg, ca 10 minuter.
- Hacka undertiden nötkärnorna ganska fint. Blanda dem med farinsocker och mjöl. Tillsätt äggen och blanda till en smet.
Bred ut nötsmeten på den förgräddade kakbottnen.
Grädda mitt i ugnen ytterligare 12-15 minuter tills smeten stelnat och blivit knäckig på ytan.
Skär kakan i bitar medan den är varm.
Publicerat den
12 februari 2010
Liknande recept
Skriv kommentar