Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lager på lager kakor

 
  • Serverar: 45 portioner
Skriv ut

Dessa lättgjorda kakor består av mördegsbotten täckt med valnötssmet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°. Blanda mjöl och socker i en skål. Skär matfettet i bitar, smula sönder matfettet i mjölblandningen med fingertopparna till en grynig massa eller kör i matberedare. Ta upp den på bakbordet och arbeta snabbt ihop till en deg.
  2. Tryck med handen ut degen på bakplåtspapper i en liten långpanna, 20x30 cm eller på plåt. Grädda kakan mitt i ugnen tills degen stelnat och börjat få färg, ca 10 minuter.
  3. Hacka undertiden nötkärnorna ganska fint. Blanda dem med farinsocker och mjöl. Tillsätt äggen och blanda till en smet. Bred ut nötsmeten på den förgräddade kakbottnen. Grädda mitt i ugnen ytterligare 12-15 minuter tills smeten stelnat och blivit knäckig på ytan. Skär kakan i bitar medan den är varm.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.