Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Strimlad biff

Goda och enkla rätter som går att variera på en mängd olika vis kan du laga med strimlad biff. Du kan också med lätthet variera rätten och tillsätta olika kulinariska smaker som i sin tur får dig att resa till världens alla hörn, bara genom dina smaklökar! Strimlad biff är något som ofta tillagas i de asiatiska köken – både i Kina, Japan och Thailand. Matklubben har samlat en rad aptitretande recept på strimlad biff thai-style. Med krispiga grönsaker som serveras med ris eller glasnudlar blir det här garanterat en ny favoriträtt där hemma. Strimlad biff med pasta som tillagas i en krämig och smakrik sås är också det en given succé – vardag liksom fest. Med en smaksatt creme fraiche och lite färska örter på toppen blir det den enklaste av vardagsrätter. Med oxfilé, grädde och en lyxig ost är det en rätt som garanterat passar även för festligare tillfällen.


Sätt ugnen på 175 grader. Strimla paprikan, skala löken och strimla även den. Woka paprikan i 1-2 min i torr panna och häll den i en liten ugnssäker form och låt den stå i ugn till servering. Gör samm...

45 min
4

Lägg äggnudlarna i nykokt hett vatten, lägg på locket och låt stå. Strimla under tiden purjolöksblasten och paprikan i tunna fina strimlor. Rosta cashewnötterna långsamt i torr panna. Pensla de ka...

25 min
4

Sätt ugnen på 150 grader. Skala och riv den gula löken. Blanda färsen med salt och ägg tills den blir fast. Rör ner senap och peppar och forma till stora portionspannbiffar. Bryn biffarna i hälf...

30 min
4

Finfördela fisken i en matberedare. Tillsätt potatismjöl, äggvitor, salt, vitpeppar, sweet chilisås och dijonsenap. Mixa ihop till en färs. Häll av krabbköttet, kram ur det försiktigt. Skölj och...

30 min
4

Blanda samman ägg, peppar, salt, mjölk, färs och potatismjöl till färsbiffarna. Vila medans du förbereder riset. Hacka löken och strimla paprikan. Forma 8 små runda biffar av färsen. Vira en bacon...

45 min
4

Sätt på ugnen med gradantal enligt anvisning på pitabrödsförpackningen. Blanda samman alla kryddor till kryddblandningen i en mortel och mortla dem tills det blir en finmald krydda. Förvara i en tä...

20 min
4

Strimla lövbiffen och stek i smör. Stek rödlöken och vitlöken separat i smör och häll i pannan med biff. Strö över paprika och låt den stekas en stund innan du häller över vätska. Klicka i ost, cr...

15 min
3
4

1. Låt havregrynen svälla i mjölk ca 10 minuter. 2. Sås: Strimla lök och paprikor till såsen. Fräs dem i smör, blanda ner tomatpuré och låt fräsa med en stund. Häll över grädde och vatten. Låt k...

4
4

Skär köttet i fina strimlor och marinera det i olivolja och grekisk kryddblandning (gyroskrydda). Går bra att göra dagen innan. Fräs lök, champinjoner, vitlök och paprika, ställ åt sidan. Bryn k...

40 min
4
2

Sätt ugnen på 175°C. Mjukstek finhackad lök i smör. Ta av och låt svalna. Blanda blandfärs med risgrynsgröt (i slang), löken, ägg, ljus sirap, salt och finmalen vitpeppar till en jämn och smid...

4
2

Hacka morötterna och potatisen i tärningar, strimla löken i ganska grova bitar dela köttet i grytbitar stek det i en gryta med olja (bara så den får lite färg den ska inte bli genom stekt) salta oc...

40 min
4-6
2

1. Sätt ugnen på 225°. Skala och skär potatis och rotfrukter i strimlor. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Strö på salt och peppar. Stek dem i mitten av ugnen ca 25 min. 2. Sås: Skala och hacka...

2
1

Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen. Stek champinjonerna tillsammans med Aromat och svartpeppar i en stor stekpanna tills de får fin färg. Strimla lövb...

15 min
4
1

Blanda färsen med salt, peppar, potatismjöl och mjölk. Forma en stor rund biff. Bryn på ena sidan i matfett i en stekpanna. Vänd med hjälp av en tallrik och dela biffen i fyra bitar. Stek klart i...

4
1

Blanda färsen med kryddor, ägg och vatten till en smidig smet. Forma 8-10 avlånga biffar och stek dem i smör-&rapsolja i en panna ca 5 min. Tillsätt grädden och smakpastan, rör om och låt koka ca 2...

4
1

Blanda ihop färsen med lök, ajvar relish, persilja, äggula, salt och peppar. Forma till biffar och trä på spett. Grilla eller stek i stekpanna ca 5 minuter per sida. Strimla vitkålen fint. Koka...

2
1

Finhacka löken och fräs i en klick smör. Tillsätt den pressade vitlöken. Låt svalna. Låt ströbrödet svälla i mjölken. Skär ansjovisen i små bitar och blanda samman alla ingredienserna. Forma till s...

30 min
4
1

Lägg ströbrödet i en skål och häll över buljongen. Låt det stå och svälla ca 10 minuter. Tillsätt ägg, salt, peppar, oregano och riven lök. Arbeta färsen smidig. Forma ca 8 biffar. Stek biffa...

4
1

Blanda färsen med ägg, salt, peppar, pressad vitlök. Forma 12 jämnstora biffar. Mosa fetaost och blanda med de strimlade tomaterna, lite svartpeppar och timjan, för att det ska hålla ihop tillsätt...

50 min
6

Dela baconskivorna försiktigt och lägg upp på en tallrik Skär/hacka 2 baconskivor i småbitar, blanda hacket med en halva riven lök, potatis och älgfärs i en rymlig bunke, tillsätt ägg, salt, kryddor...

30 min
2-4

Börja med att strimla fläskfilén i strimlor. Stek den sedan i 1 msk olja. Ta upp köttet och lägg det åt sida. Hacka broccoli, morot och lök i bitar efter egen smak. Skala ingefäran, vitlöken och c...

30 min
4-5

Mosa chili, lök och vitlök i mortel tills det blir en pasta. Värm olja i en panna och bryn kryddblandningen. Tillsätt köttet och ostronsås och stek tills köttet tar färg. Tillsätt sedan grönsakerna oc...

4

Pannbiff: Skala och hacka löken. Fräs den i lite smör och rapsolja utan att den tar färg, låt svalna. Blanda ströbröd och mjölk och låt svälla ca 10 min. Blanda ner färsen och övriga ingrediens...

4

Gör så här: 1. Skala och finhacka löken. Skala och grovriv moroten. 2. Blanda färsen med lök, morot, salt, peppar och 1/2 dl gräddmjölk till en jämn färs. 3. Forma 4 avlånga biffar. Stek dem i...

2

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.