Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sås till entrecote

Entrecote är mångas favoritkött att grilla på sommaren. Och det är inte särskilt konstigt med tanke på hur väl den lämpar sig att lägga på grillen med sin marmorerade karaktär. Med rätt tillbehör och sås är entrecote en nästintill oslagbar rätt. Om man önskar en varm sås till entrecote går nästan Inget upp mot en klick hemslagen bearnaise. Men självklart finns andra såser att välja bland på Matklubben.se. En skysås till din entrecote kan vara minst lika god och passar särskilt bra om det ska serveras potatisgratäng till. Det finns även en hel drös med asiatiska rätter där entrecote spelar en viktig roll och då passar till exempel en kall sås med japansk soja, ingefära och chili som hand i handske.


Vispa ihop alla ingredienser. Marinera köttet 6-8 timmar eller över en natt i en del av marinaden. Resten kan användas som tillbehör till det grillade köttet....

4
1

1. Börja med såsen. Skölj purjolöken och skala moroten. Skär i strimlor. Tillsätt grädden och osten och hetta upp under omrörning. Lägg i grönskerna och låt såsen koka ihop några minuter. 2. Bryn smö...

4
1

Putsa lammfiléerna från hinnor och peppra dem. Vispa ihop ingredienserna till såsen. Koka den livligt 5 minuter till simmig konsistens inför serveringen. Skala och koka potatisen, pressa den. Värm de...

4
1

Låt entrecôten halvtina. Skär entrecôten i mycket tunna skivor och strimla dessa om de blir för stora. Blanda alla ingredienserna till marinaden. Varva köttskivorna med såsen och blanda ordentlig...

2 h 30 min
4
1

Ugn 250 grader Krydda köttet och stek 2 minuter på var sida i het penna. Lägg på ekplanka. Blanda potatismoset med äggula och ost och klicka eller spritsa ut på plankan. Lägg skårade tomater, b...

1

Dressing: Lägg alla ingredienser i en skål med höga kanter och kör såsen fluffig med mixerstav. Låt dressingen stå kallt till servering. Pensla lite olja på det rumstempererade köttet. Salta. Grill...

4

Blanda soya, vitt vin, olja, vitlök och gräslök till marinaden. Smaksätt med nymald vitpeppar. Lägg i köttet och låt det ligga ½-3 tim. beroende på hur stark smak du önskar. Ta upp köttet och stek...

4

Börja med att koka potatisen. Ånga av, trä upp på blötlagda grillpinnar och pensla med lite olja. Välj en eller ett par sorters kött (tillsammans 600 g). Skär det i 2-3 cm tjocka skivor. Blanda...

40 min
4

Fräs den strimlade rödlöken. Tillsätt vitvinsvinäger, socker och lite salt. Låt svalna. Blanda i crème fraichen först när löken är riktigt kall. Servera lökcrèmen i en skål bredvid, eller på k...

4-6

Ta fram och peppra köttet, det mår bra av att tempereras före stekning. Plocka fram samtliga ingredienser. Entrecôte ska stekas över kraftig värme, så att köttet snabbt får bra färg. Sedan moderera...

4

Sätt ugnen på 250 grader. Skölj potatisen noggrant men behåll skalen på. Skär i klyftor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Skvätt över lite olja och salta. Ugnsstek potatisen i ca 30 minuter,...

4

Välj de grönsaker du har hemma och som du tycker om ifrån listan ovan. Utesluter du potatisen så har du en bra GI-rätt. Portionerna är efter hur mycket grönsaker Ni tar. Beräkna cirka 200 g grönsaker...

40 min
6

Skiva löken och bryn den, lägg sedan 50% av löken i en gryta. Häll över kalvbuljongen, och låt det små puttra. Tillsätt tomatpure/senapspulver. Skär ättiksgurkan i fina tunna skivor. Tillsätt sherr...

30 min
4-6

Mixa yuoghurt, chevreost och honung. tillsätt timjan och smaka av med salt och rikligt med svartpeppar. Om såsen känns för tjock, späd med några droppar mjölk....

4

Thaidressing: Mixa alla ingredienser till en slät sås. Smaka av med salt. Matig sallad: Skala och skär sötpotatisen i ca 1 cm tjocka skivor. Dela lökarna men behåll skalet på och skär zucchinin i...

4

Hetta upp oljan i en stekpanna på medelvärme. Tillsätt hela champinjoner och stek dem tills de blivit lätt brynta. Flytta över svampen till en skål. Häll 1/4 liter vatten i pannan och tillsätt hela sc...

40 min
4

Ta fram köttet i god tid så att det mesta av kylan hinner avgå. Bryn matfett i en stekgryta, lägg i köttet och bryn det runt om till kraftigt brun färg. Stick i en köttermometer. Strö på salt och s...

5-6

Strimla köttet. Blanda det med currypasta och soja. Koka nudlarna enligt anvisning på paketet. Strimla och woka grönsakerna i olja. tillsätt sås och nudlar. låt de fräsa med. Skala och dela...

4

Putsa köttet och bind upp det vid behov. Bryn köttet snabbt i fettet i en stekgryta. Köttet måste bli ordentligt brynt runt om. Låt det sedan småsteka en kort stund under lock, innan det tas åt sidan...

4

Bryn köttbitarna på bägge sidor tag upp köttet och låt fläsket, skuret i små bitar puttra några minuter i pannan tillsammans med senap,whisky, worcestershiresås. Späd unde rtiden med grädden lägg til...

2

Blanda crème fraiche och kryddor. Tag 1 dl och marinera köttet i. Blanda resten av crème fraichen med skalad, tärnad gurka samt tärnad blekselleri. Smaka av såsen med salt och peppar. Ställ kallt...

4

Rulader Att koka kött i tomatsås är mycket vanligt i Maddaloni. Köttet blir mört och såsen får en mustig smak. Ruladerna är tillsammans med valfritt grönsakstillbehör en praktisk "secondo piatto", ef...

1 h 30 min
4

Putsa och rumstemperera köttet. Smält matfettet i en stor stekpanna på medelvärme. Bryn biffarna ca 2 min på var sida, eller längre för genomstekning. Krydda med salt och peppar. Lägg köttet på ett...

4

Lägg ut köttskivorna på en skärbräda. Banka eventuellt ut köttet en aning med handloven. Pensla ovansidan av köttet med olivoljan, salta och peppra. Strö över persilja och vitlök och rulla ihop til...

45 min
4

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.