Sök Artikel

Skriv din egna artikel

Nu kan medlemmarna på Matklubben.se skriva egna artiklar. Vill du också göra det? Skriv då en artikel och skicka den till info@matklubben.se

Artiklar om knepen för en god sås

Din sökning gav 562 träffar

Att skriva recept

Alla är mycket välkomna att dela med sig av sina egna recept till Matklubben. Det är viktigt att recepten är skrivna på ett logiskt och enkelt sätt. Det är bra att känna till för alla som vill skicka in recept till Matklubben, så blir det inga missförstånd.

Musslor

Nykokta musslor är fantastiskt gott. Med vin, vitlök och vitt bröd kan man lätt drömma sig bort till semesterns medelhav och havsdoftande fiskrestauranger.

Kräftdax!

Äntligen är det dags för kräftor! Även om man nu för tiden kan köpa kräftor året runt, är det nu man är sugen på kräftor och nubbe. Är du orolig för de omdebatterade kinesiska kräftorna - koka upp dem och njut dem sedan!

Dagens ört - dill

Det är mest här i Norden man använder dill. Den kan bli uppemot 60 cm hög med sina smala, välsmakande blad och gula blommor i stora flockar.

Lär dig laga god fisk

Fisk, tillagad på rätt sätt, är bara såå gott! Tyvärr är det många som inte vet hur enkelt det är att laga till fisk och därför gör det alldeles för sällan. Knepen är många och tillagningssätten varierar, men slutresultatet skall alltid bli en fisk som är saftig och absolut inte torr i köttet.

Gott med vegetarisk mat!

Jag anser att vegetarisk mat självklart skall vara så smakrik och god att man inte ens funderar över att måltiden ej innehåller kött och fisk. Förr hade vegetarisk mat ofta en stämpel av råkost och kruskakli. Som väl är har stämpeln försvunnit och maten blivit aptitligare både för öga och gom.

Steksås

Många vet inte heller hur man gör en steksås. Den skall ju smaka av kötbullar om det är grunden och ha en annan smak om den skall tillhöra stekt kyckling.

Kuckeliku!

När påsken närmar sig känns det att det är vår i luften. Får vi bjuda på en härlig Påskklubb med dess primörer och smakfull inspiration?

Påskmaten

Så är påsken här igen. Visserligen är den ganska sen i år, men så hinner vädret förhoppningsvis bli lite mer vårlikt. Förutom den religiösa anledningen till att vi firar påsk, så välkomnar man också våren och dess primörer. Säsongen för olika matprodukter har i vissa avseenden nästan suddats ut d...

Smoothie

En smoothie är en amerikansk energidryck som säljs på många coffee shops. För 8-10 år sedan föddes den i Kalifornien och har nu spridit sig över världen. Alldeles strax kan du enkelt göra din egen smoothie hemma, smaksatt precis efter dina egna önskemål.

Erbjudande från Bättre mat

Ny mattidning!
Gillar du att laga mat? Ska det vara behändigt och gå snabbt med fantastiskt resultat?

Då är BÄTTRE MAT tidningen för dig! BÄTTRE MAT är en mycket användbar tidskrift om mat, som uppfyller dina behov av idéer och inspiration till allt från vardagsmat till festma...

Årets kock

Kocken Peter J Skogström från Bunkeflostrand i Skåne blev Årets Kock 2006
De rätter som gjorde honom till svensk mästare var:
- Soppa med råvaror från havet: "Skummig soppa på dill med kolja, pilgrimsmousseline och citronglaserade rotisar" samt

- En modern nordisk söndagsmid...

Matklubben Blogg 2007-07-31

Undertecknad är tillbaks efter ett par års frånvaro! Under dessa år har jag hört av några av er och ett par har även tittat in på den restaurang jag drivit i några år. Ingen är gladare än jag att Matklubben har återuppstått och att jag har fått äran att skriva!

Kantareller

Det gyllene guldet i skogen... Denna underbara svamp, det vattnas i munnen bara jag hör ordet!

Provence

Körde runt i Lubèronbergen. Alla mysiga byar som Peter Mayle har förevigat i sina underbara böcker om det provencalska livet. Avignon, medeltidsstaden och påvefästet, Menèrbes med sina gränder och det fantastiska Fontaine-de-Vaucluse. Vackra ställen på jorden!

Vatten… Oh heliga vatten!

Vattenkonsumtionen i Sverige bara ökar. Den på flaska alltså. 2006 konsumerade vi 247 miljoner liter, trots att vi har ett av världens bästa vatten väljer vi att betala massor med pengar för det vatten som egentligen är gratis. Varför??