Sök Recept

Champinjongratinerad fläskfilé med fågelbon

<< Tillbaka
Detta är verkligen en festrätt.
Betyg (1 röst)
Antal personer
6 st

Ingredienser

Ca 1 kilo fläskfilé
2 msk smör
1 tsk salt
1 krm vitpeppar

Stuvning:
2 burkar champinjoner i skivor
1-2 pressade vitlöksklyftor
3 msk smör
4 msk vetemjöl
5 dl gräddmjölk eller grädde
2-3 msk vitt vin( el portvin)
Salt
Peppar

6 portioner potatismos (hemlagad eller pulver)
Riven ost

Tillbehör:
Små ärter
Små morötter


Gör så här

Stek filén i smör, salta och peppra samt låt köttet eftersteka ca 15 minuter. Låt filén kallna lite innan de skärs i skivor.

Fräs svampen, och pressad vitlök i smör. Strö över vetemjöl, späd med grädden (ev lite av spadet från svamparna). Koka upp ca 5 minuter och smaksätt stuvningen med salt, peppar och vinet.

Gör moset, spritsa den runt ett stort ugnsäkert fat, det skall bli ca 12 ringar. Lägg köttet i skivor i mitten av fatet. Häll lite stuvning mellan köttskivorna och resten som blir över hälls över köttet.. Strö över den rivna osten.

Gratinera i 250 grader ca 25 minuter. Lägg värmda ärter och morötter i "fågelbona" och servera, gärna med en sallad till.
God aptit.