Sök Recept

Fläskfilé dijon

<< Tillbaka
Jättegod fläskfilégryta att bjuda på. Väldigt enkel att laga då den sköter sig själv.
Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

Ca 1 msk margarin
Ca 600-700 g fläskfilé
2 ägg
2 dl mjöl
5 dl grädde
1 färskost vitlök & örter
4 stora champinjoner
3 tsk dijonsenap
Salt
Peppar

Tillagningstid: 1 timme minuter

Gör så här

Börja med att ställa ugnen på 200°.

Putsa fläskfilén från hinnor och skär sedan ut lagom stora biffar och banka dem platta.

Vänd dem i ägg och mjöl och stek dem sedan tills de får en fin yta. Lägg dem därefter i ugnsform och in i ugnen som håller på att bli varm.

Häll i grädden i stekjärnet och i med färskosten och låt den smälta. Därefter smakar man av med dijonsenap efter egen smak. Salt och peppar efter hur man vill. Låt koka upp.

Häll ner såsen över fläskfiléerna och skiva champinjoner och lägg över. In i ugnen i ca 30 min.

Servera med pasta, ris eller kroketter och en kall sallad.