Sök Recept

Potatisgratäng med feta och spenat

<< Tillbaka
Det här är den enda potatisgratäng jag gör nu för tiden. Men kan ibland utesluta spenat. Den blir lika bra ändå. Jag tycker om när gratängen är lite krämig och brukar alltid tillsätta något mer vätska.
Betyg (3 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

8-10 potatisar
250 g förvälld bladspenat
2 vitlöksklyftor
150 g fetaost
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
2 dl vispgrädde
1 dl mjölk

Tillagningstid: 1,5 timme minuter

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader.

Skala och skiva potatisen. Grovhacka spenaten.
Skala och hacka vitlöken.

Blanda spenat, potatis, vitlök och smulad fetaost, salt och peppar i en smord ugnssäker form.
Häll på grädde och mjölk.

Grädda i nedre delen av ugnen i 40-45 minuter.
servera med bröd och sallad.