Sök Recept

Kent´s dill och paprika lax!

<< Tillbaka
Mycket god och smakrik upplevelse!
Betyg (1 röst)
Antal personer
4 st

Ingredienser

4 lax fjärilar
1 gul paprika
1 knippe dill (finhackad)
3 dl vispgrädde
3 tsk salt
2 tsk strösocker
5 tsk citronpeppar
1 msk citronsaft
3 msk majonnäs
2 ½ dl gräddfil
2 msk ketchup
10 potatisar
2 msk smör
1 dl mjölk
Röd stenbitsrom

Tillagningstid: 45min minuter

Gör så här

Sås:
Häll gräddfilen i en skål och blanda i majonnäs, röd stenbitsrom och den finhackade dillen.
Krydda sedan med 1 ½ tsk salt, 3 tsk citronpeppar, socker, citronsaft och ketchup.
Blanda allt väl och låt vila i kylskåpet ca1 timme innan servering.

Smörj en ugnsfast form och strö lite dill i botten. Lägg laxen ovanpå och strö på lite salt och citronpeppar och toppa med finhackad dill och paprikan skuren i ganska små bitar.
Häll över grädden och gratinera i 175 grader varm ugn i ca 25-30 minuter. Ös fisken med jämna mellanrum.

Gör ett gott potatismos.

Servera fisken med sås och potatismos.