Sök Recept

Chokladfröjd

<< Tillbaka
En kaka som bokstavligt talat smälter i munnen. Tyvärr blev det ingen bild men jag lovar att det var smaskens till sista slicken! Här kommer receptet iaf.
Betyg (0 röster)

Ingredienser

200 g mörk choklad (minst 55%)
200 g smör
2,25 dl socker
6 ägg
3 tsk vaniljsocker
2 msk mjöl


Gör så här

Värm ugnen till 190°.

Bryt chokladen i bitar och smält choklad och margarin i micron, 750w i ca 1½ minut. Håll koll på chokladen! Den smälter invändigt först och är lätt att bränna!

Vispa ihop ägg och socker så då blir vitt och pösigt. Tillsätt vaniljsocker och mjöl och till sist chokladblandningen och rör till en jämn smet.

Skölj en silikonform i vatten och skaka ur (inte torka, den ska vara fuktig för att kakan ska släppa formen). Häll i smeten och ställ på kallt galler. Grädda i ca 22 minuter. Låt kakan svalna något innan den stjälps upp.

Servera med färska hallon.

Ät och njut! Kakan bara smälter i munnen!

Fler av mina recept hittar ni på min blogg:
http://cayennesrecept.blogspot.com/