Sök Recept

Crêpes a`la Prins Bertil

<< Tillbaka
Gott till fredagskvällen.
Betyg (0 röster)
Antal personer
16 st st

Ingredienser

2 ½ dl vetemjöl
½ tsk salt
6 dl mjölk
3 ägg
50 g smält smör

Fyllning:
750 g skalade räkor
3 msk klippt dill
2 påsar hollandaisesås
Ost till gratinering

Tillagningstid: 30 minuter minuter

Gör så här

Blanda mjöl och salt. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en jämn smet. Blanda i resten av mjölken, äggen och det smälta smöret.

Häll en tunt lager smet i en het panna , c. ½ dl per crêpe.

Blanda till hollandaisesåsen som det står på påsen. Lägg i räkor och dill. Lägg ca 2 msk fyllning på varje crêpe. Rulla ihop och lägg på ett smort ugnsäkert fat. Strö över ost. Gratinera mitt i ugnen i ca 10 minuter, till osten har smält och fått färg. Servera med en god sallad.

Överkurs. Gör egen hollandaisesås.