Sök Recept

Pannacotta med plommonsås

<< Tillbaka
Underbar, krämig och perfekt att förbereda innan bjudningen, med andra ord den ultimata desserten som alltid får högsta betyg.
Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

1 vaniljstång
5 dl vispgrädde
½ dl strösocker
4 gelatinblad
Rivet skal av 1 citron

Plommonsås:
600 g plommon, ca 15-20 st
2 dl torrt rött vin
1-1½ dl strösocker

Garnering:
Myntablad


Gör så här

Dela vaniljstången på längden. Koka upp grädde, socker och vaniljstång i en kastrull och låt sjuda på medelvärme 10 minuter. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter.

Ta kastrullen från värmen, ta upp vaniljstången och skrapa ur de svarta vaniljkornen med en kniv ner i grädden. Krama ur gelatinet och blanda ner i grädden. Rör om. Blanda ner det rivna citronskalet. Häll smeten i 4 portionsskålar à 2 dl i varje skål och ställ in i kylen ca 6 timmar.

Tvätta och kärna ur plommonen och skär dem i bitar. Koka upp frukten på medelvärme tillsammans med vin och 1 dl socker. Låt sjuda i 10 minuter.

Kör såsen i mixer eller matberedare, kyl ner och smaka av med socker. Häll upp såsen på 4 tallrikar. Värm formarna med pannacottan i varmt vatten och stjälp upp puddingen på såsen. Garnera med mynta.