Sök Recept

Grillmarinad för kyckling (thailändsk)

<< Tillbaka
Mycket god marinad som får kycklingen att smaka som i Thailand. Passar bäst med kycklinglår eller klubbor.
Betyg (6 röster)
Antal personer
2-4 st

Ingredienser

1 kg kycklinglår eller klubbor
1 stor pressad citron
1,5 dl olja
0,4 dl Maggi
2 msk nam pla (fisksås)
2 msk Thailänsk soya
Malen vitpeppar (många riv med kvarnen)
2 vitlöksklyftor i tunna skivor
1 msk torkad chili, finhackad


Gör så här

Snitta kycklingen och ansa bort oönskat fett. Blanda ihop marinaden i en bunke och lägg ner kycklingen. Vänd då och då och låt kycklingen marineras i minst 3 timmar.

Grilla sedan kycklingen, men vänd ofta för att se till att den inte blir bränd.

Lycka till, det är jättegott och inte starkt!