Sök Recept

Köttfärslimpa extra god

<< Tillbaka
Prova en annan variant av köttfärslimpa
Betyg (5 röster)
Antal personer
6-8 st

Ingredienser

1 Kg Köttfärs alt. Blandfärs
1/2 Påse Fransk löksoppa
2 dl Riven Västerbottens ost
1 Köttbuljong tärning löses upp i lite kokande vatten
1 ägg
1 paket Bacon
Smör till formen
Salt
Svart eller vitpeppar
Mjölk (för att ev späda med)

Tillagningstid: 1 1/2 timme minuter

Gör så här

Blanda färsen med löksoppan, ägget, buljongen, osten och kryddorna.Smöra formen. Forma färsen i lämplig ugnsform, lägg baconen omlott över färsen. Grädda i 175" i 30-45 minuter beroende på hur hög färsen är. I slutet kan man täcka över med folie för att inte baconet skall bli för hårt. Servera stekta lökringar och valfri potatis till, gärna rårörda lingon också. Vi brukar ha en hemgjord brunsås till.(Finns bland mina recept).