Sök Recept

Vitlöks- och rosmarinspäckad lammstek

<< Tillbaka
En riktigt festlig helgmiddag.
Betyg (3 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

1,5 kg lammstek med ben
4 st vitlöksklyftor
4 kvistar rosmarin
3 msk dijonsenap
1 msk honung
1,25 dl vitt vin (torrt)
2 msk hackad färsk mynta
2,5 dl vatten
Salt
Peppar


Gör så här

Skär vitlöken i bitar och gör mindre kvistar av rosmarinen.

Skär små fickor i lammköttet och tryck in vitlöksbitar och rosmarinkvistar i den. Gnid in köttet med salt och svartpeppar.

Lägg lammsteken i en lergryta och häll i vattnet. På med locket och in i ugnen.200 grader, ca 60 min. Blanda senap och honung och pensla lammsteken med det. Stek ytterliggare i 40 min, eller tills lammköttet är genomstekt.(brukar vara färdig efter ca 2 timmar)
Lägg upp den på ett fat under folie.

Skyn i lergrytan silas och hälles i en kastrull.
Tillsätt vin och mynta och rör om tills såsen kokat.
Skär steken i skivor och servera med myntasåsen
och ugnstekta klyftpotatisar.

God aptit.