Sök Recept

Potatisgratäng med gorgonzola

<< Tillbaka
Potatisgratäng med gorgonzola,oliver,färsk timjan och soltorkade tomater. En rätt med sting i smaken.
Betyg (2 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

ca 1 kilo potatis
50 g soltorkade tomater i olja
Timjan från en kruka
12-15 svarta oliver
ca 100 g gorgonzola (grönmögelost)
Salt
Svartpeppar
3 dl matlagningsgrädde eller vispgrädde+mjölk


Gör så här

1.Skala och skiva potatisen. Varva potatis i en smord form med strimlade soltorkade tomater, hackad timjan, halverade oliver och smulad gorgonzola. Se till att översta lagret består mest av potatis. Krydda rikligt med salt och peppar mellan varven

2.Blanda ev gräddmjölken, vilket kan vara 50/50 eller om man har en skvätt grädde kvar späd med mjölk till 3 dl.

3.Häll gräddmjölken eller matlagningsgrädden över potatisgratängen och grädda i 225 grader i 50- 60 min tills potatisen mjuknat och fått färg.