Sök Recept

Chokladkonfekt

<< Tillbaka
Mycket god och lättgjord konfekt..
Betyg (1 röst)
Antal personer
30 st

Ingredienser

100 gram mjölkchoklad
100 gram mörk 70% choklad
50 gram nougat
50 gram smör
0,5 dl skållad hackad mandel, flagad mandel

Fyllning med vit choklad:
0,5 dl vispgrädde
100 gram vit choklad


Gör så här

Lägg ett smörpapper i botten på en avlång brödform.
Bryt choklad och nougat i bitar och lägg i en skål. Smält i mikron eller över varmt vattenbad och rör då och då till en jämn chokladsmet.
Rör i hälften av mandeln.
Häll chokladsmeten i brödformen.
Ställ in chokladen i kylen att stelna, ca två timmar.
När chokladen har stelnat är det dags att smälta den vita chokladen. Koka upp grädden, ta kastrullen åt sidan. Bryt den vita chokladen i en bunke och häll på den heta grädden och rör ihop till en jämn fin chokladsmet.
Ta ut formen med chokladen och fördela den vita chokladen över.
Strö över resterande flagad mandel.
Sätt in chokladkonfekten i kylen att stelna igen. Förslagsvis över natten.
Ta sedan upp chokladen ur formen och skär lagom stora rutor chokladkonfekter ca 30 st med en vass kniv.